🚀 Är du en “Level 5”-ledare om successionen misslyckas? Atlas Copco och den osĂ€kra vĂ€gen till eftertrĂ€darskap 🚀

Att vara en “Level 5”-ledare, enligt Jim Collins bok “Good to Great”, innebĂ€r att besitta en enastĂ„ende kombination av personlig ödmjukhet och professionell viljestyrka samtidigt som man utvecklar ledarna runt sig. đŸ€Č Dessa ledare driver företag mot lĂ„ngsiktig framgĂ„ng och hĂ„llbar tillvĂ€xt. đŸŒ± Men vad hĂ€nder nĂ€r en sĂ„dan ledare lĂ€mnar och eftertrĂ€daren Ă€nnu inte Ă€r sĂ€krad?

Mats Rahmström, VD för Atlas Copco, har ofta uppfattats som en “Level 5”-ledare i Sverige med sina 35 Ă„r inom företaget. 🏅 Hans ledarskap har fĂ„tt viktiga resultat – det som en gĂ„ng var ett företag som jĂ€mfördes med Sandvik, har nu övertrĂ€ffat det med rĂ„ge under de senaste 10 Ă„ren. 📈 Men med nyheterna om hans avgĂ„ng nĂ€sta Ă„r stĂ„r Atlas Copco inför en osĂ€ker framtid nĂ€r det gĂ€ller ledarskapet.

NĂ€r successionen inte Ă€r förberedd finns det risk för störningar i verksamheten, förlust av strategisk vision och demotivering av anstĂ€llda – allt detta kan hĂ€mma företagets fortsatta framgĂ„ng. 😟 Är man verkligen en lyckad “Level 5”-ledare om man misslyckats med att förbereda sin efterföljare? 💭

Till alla ledare dĂ€r ute – hur förbereder ni nĂ€sta generation ledare? 🌟 Har vi verkligen lyckats, om vi inte sĂ€krar organisationens framtid genom att odla nya ledartalanger?

#leadership#succession#atlas-copco #level5leadership

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.