Smart och effektiv: De avgörande egenskaperna när du framgångsrikt rekryterar.

Det finns inget tvivel. Att rekrytera rätt person för rätt uppgift är inte bara viktigt – det är rentav livsavgörande för ett företags framgång. Men hur vet vi vem den rätta personen verkligen är? Jag har sedan länge baserat min rekrytering på en artikel Joel Spolsky skrev för många år sedan. Han lyfte fram två avgörande egenskaper som vi bör leta efter när vi rekryterar: att vara smart och att ha förmågan att få saker gjorda.

“Smart” – vad betyder det egentligen? Är det någon med en skyhög IQ? Eller kanske någon vars problemlösningsfärdigheter överstiger det vanliga? Eller en individs kreativitet, är det den vi siktar på? Det finns ingen universell definition på “smart”. För oss är det viktigt att definiera vad vi söker hos en smart person.

Om vi exempelvis jagar någon som ska tacklas med komplexa tekniska problem, då behöver vi en problemlösare. Om det istället är ett kreativt projekt vi behöver bemanna, då är det en persons vars hjärna har fantastiska tankespår av kreativitet som vi letar.

Men att vara smart räcker inte för att bli framgångsrik. Att ha förmågan att få saker gjorda, att vara effektiv, är lika oumbärligt. Någon som är driven, ambitiös och inte backar för utmaningarna de möter kan vara den perfekta kandidaten.

Hur vet vi om de är effektiva? Om de är de doers vi söker? Vi kan börja med att fråga om deras tidigare erfarenheter, klargöra om de har några särskilda mål eller ambitioner. Att titta på deras portfölj eller CV, att se vad de tidigare har åstadkommit, kan också erbjuda insikt.

Hittar du någon som är smart men inte får något gjort då har du problem med att hela tiden knuffa dem framför dig. Hittar du någon som inte är smart men får mycket att hända då har du problemet istället att du får städa efter dem hela tiden då de ställer till mer skada än nytta.

Att vara smart och att kunna få saker gjorda – de här två egenskaperna är hjärtat i framgångsrik rekrytering. Genom att fokusera på dessa egenskaper kan du maximera din chanser att få rätt person för jobbet.

Avslutningsvis skulle jag vilja lämna med en fråga till er alla: Hur kan vi som rekryterare göra för att bättre identifiera och locka dessa smarta, effektiva individer? Jag ser fram emot era tankar och insikter.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.