🔝 Top 5 fokusomrĂ„den för digitala ledare enligt Nash Squareds Ă„rliga rapport 2023.

Enligt den senaste undersökningen om digitalt ledarskap https://www.nashsquared.com/2023-digital-leadership-report lyser fem nyckelomrÄden starkt genom dimman av den stÀndigt förÀnderliga teknologilandskapet. Dessa Àr:

Habilitet av arbetskraft: Att stÀndigt göra det möjligt för medarbetarna att bli mer produktiva.
FörbÀttra sÀkerhet och förtroende: En allt viktigare aspekt i en tid av automatisering och remote arbete. Förtroende Àr sÀrskilt viktigt för ledare inom detta omrÄde dÄ deras medarbetares prestation kan ifrÄgasÀttas dÄ de arbetar hemifrÄn av övriga i ledningen.
Hantering av instabilitet, risk och stora förÀndringar: Att kunna vÀgleda organisationen igenom osÀker och turbulenta tider stÄr högt pÄ agendan.tem
FörbĂ€ttra hĂ„llbarhet: HĂ„llbarhet Ă€r inte lĂ€ngre bara ett HR- eller marknadsföringsansvar, det har blivit en teknologifrĂ„ga – och en som CIO:er nu behöver hantera.
Hantering av Teknikteamet: Att balansera ett attraktivt och stödjande arbetsmiljö samtidigt som man upprÀtthÄller innovation och samarbete.

För att vara en framgÄngsrik digital ledare 2023, rÀcker det inte att bara förstÄ teknik. Det handlar om att skapa en kultur som omfamnar förÀndring, att investera i medarbetarnas kompetensutveckling och att vara redo att navigera genom utmaningarna i vÄr digitala vÀrld.

MÄnga gÄr igenom en accelererad digital transformationen. Men det Àr just det som gör tiden spÀnnande. Vi har möjligheten att skapa en bÀttre framtid genom teknik, men det krÀver att vi Àr beredda att stÀndigt lÀra och förbÀttra oss.

SÄ, som teknikledare, vilka omrÄden ser du som mest kritiska att fokusera pÄ?